Compositor del mes

   
Beethoven.jpgLUDWIG VAN BEETHOVEN
     Fou un compositor, director d'orquestra i pianista alemany. El seu llegat musical es va estendre, cronològicament, des del classicisme fins a començaments del romanticisme musical.
 Beethoven va aconseguir fer transcendir la música del romanticisme, motivant-ne la influència en una diversitat d'obres musicals al llarg del segle XIX. El seu art es va expressar en nombrosos gèneres i, tot i que les simfonies van ser la font principal de la seva popularitat internacional, el seu impacte va resultar ser sobretot significatiu en les obres per a piano i música de cambra.
     La seva producció inclou els gèneres pianístics (32 sonates per a piano), de cambra (16 quartets de corda, 7 trios, 10 sonates per a violí i piano), vocal, concertant (5 concerts per a piano i orquestra, un per a violí i orquestra) i orquestral (9 simfonies, obertures, etc.).

  

1 comentari:

  1. Felcitats¡¡¡ Tens una manera de mostrar molt pedagògica. M'he sorprès gratament quan el meu fill de 4 anys m'ha xerrat de n'Enric Granados i l'olor dels tarongers¡¡¡ Ja veig que serà ell que em mostrarà coses a jo. Moltes felicitats, a ell li agrada molt la teva classe.

    ResponElimina